Zwemploeg oppermachtig bij meerkamp deel 2!

De zwemploeg van EZ&PC stond zondag 29 oktober op scherp: de tweede meerkamp werd gezwommen. Tijdens de eerste meerkamp was de zwemploeg de dagwinnaar geweest, wat werd beloond met een mooie wisselbeker. Ondanks dat het een wisselbeker is, was EZ&PC niet van plan deze weer in te leveren! De wedstrijd ging van start met een spannende gemengde estafette, die EZ&PC het eerste goud opleverde. Het estafetteteam, bestaande uit Sjors van Lith, Jesse Saris, Annemarie Stellaard en Carlijn van Neijenhof, ‘schreef geschiedenis’: het allereerste clubrecord 4×50 vrije slag senioren gemengd ging de boeken in! Ook het damesestafetteteam won goud op de 4×50 vrije slag. Milou Bakarbessy, Anne Berndsen, Elaine Schendstok en Sanne Landman mochten samen op het hoogste podium staan.

Bij de individuele starts waren de zwemmers van EZ&PC ook goed vertegenwoordigd op het erepodium. Marc van de Geer, die zijn allereerste wedstrijd zwom, won knap zilver op de 25 m. schoolslag! Een hele mooie prestatie waar hij trots op mag zijn. Ook Charlotte Landman zwom 25 m. schoolslag en behaalde daarmee de eerste plaats: een gouden medaille! Grote zus Sanne mocht twee individuele medailles ophalen; een gouden op de 50 m. vlinderslag en een zilveren op de 100 m. rugslag. Milou Bakarbessy behaalde op de 100 m. rugslag een gouden plak en op de 50 m. vlinderslag een zilveren. Het podium van de 100 m. rugslag werd aangevuld met de bronzen medaille van Elaine Schendstok. Een mooi blauw EZ&PC podium! Anouk Neijenhuis zwom zichzelf naar twee medailles; een bronzen plak op de 50 m. vrije slag en een mooie gouden medaille op de 25 m. vlinderslag. Ook Joost Vilier liet zich twee medailles omhangen. Hij ging naar huis met twee zilveren medailles, te weten op de 100 m. rugslag en de 50 m. vlinderslag.

De senioren (ook wel ‘de oude rotten’) zwommen zich in the picture door op elke afstand minstens 1 medaille in de wacht te slepen! Bij de heren mocht Jesse Saris het erepodium op voor een bronzen medaille op de 200 m. rugslag. Hij kreeg gezelschap van Sjors van Lith, die op dezelfde afstand goud won. Ook zwom hij een clubrecord op de 200 m. rugslag! Sjors was op goudjacht en won ook nog goud op de 50 m. schoolslag en de 100 m. vlinderslag. Marloes Witjes mocht samen met Esther Sprick naar het podium van de 200 m. rugslag. Marloes behaalde hierop een tweede plaats en Esther werd eerste. Ook het podium van de 100 m. vlinderslag was voor tweederde van EZ&PC: Carlijn van Neijenhof behaalde brons en Esther Sprick behaalde zilver. Carlijn behaalde ook brons op de 50 m. schoolslag.

Als klap op de vuurpijl was EZ&PC wederom de dagwinnaar en mocht de wisselbeker weer richting Elst! Tijdens deze wedstrijd werden er twee clubrecords verbroken, werden er in totaal 22 persoonlijke records gezwommen en werden er 20 individuele medailles gewonnen. Een geweldige prestatie! Op naar de volgende overwinning!