Medailleregen bij de Merlet Multi Meet

Twee dagen. Vijf zwemmers. Dertien individuele afstanden. Elf medailles. W-A-U-W.

In het weekend van 29 en 30 september werd in Cuijk de Merlet Multi Meet gezwommen. Zwemmers van EZ&PC konden zich opgeven voor deze wedstrijd. Van de wedstrijdploeg deden er vijf zwemmers mee. En hoe!

Alexander Barentsen mocht de eer hooghouden van de jongens van EZ&PC. Hij zwom twee afstanden, de 100 meter rugslag en 100 meter schoolslag. Hij behaalde hiermee de zesde en achtste plaats. Dide Kuiper zwom voor het eerst in haar zwemleven de 200 meter schoolslag en behaalde een bronzen medaille! Knap gedaan!

Danee Sandifort ging met drie kleuren medailles naar huis. Zij won goud op de 50 meter rugslag, zilver op de 50 meter vrije slag en brons op de 200 meter wisselslag. Daarnaast zwom ze op deze afstanden ook nog eens drie persoonlijke records. Wat een topprestatie!

Ook de senioren waren vertegenwoordigd tijdens deze wedstrijd. Annemarie Stellaard zwom de 50 meter vrije slag en mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen. Naast deze sprintafstand wilde ze ook haar lange adem testen met de 400 meter vrije slag. Ook hierop werd zij derde én zwom ze een PR van maar liefst 6 (!) seconden! Cindy Franken-Hendriks spande de kroon en ging met vijf gouden medailles naar huis. Zij was de beste op de 100 meter vrije slag, 100 meter schoolslag, 50 meter vlinderslag, 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag.