EZ&PC voor de derde keer naar huis met de wisselbeker

Na meer dan een maand de wisselbeker in bezit te hebben gehad, stond zondag 3 december de derde meerkamp op het programma voor de wedstrijdploeg van EZ&PC. Zonder zwemmers geen wedstrijd, maar zonder coaches ook geen beresterke zwemmers! Tijdens deze wedstrijd waren Karin en Henk samen met Jan de coaches van de wedstrijdploeg. Voor Karin en Henk was dit de eerste wedstrijd dat zij de zwemmers coachten.

De wedstrijd ging van start met zowel een dames- als een herenestafette 4 x 50 m. vrije slag. De heren (Sjors van Lith, Luuk Leenders, Joost Vilier en Xander Willemsen) behaalden met elkaar een mooie tweede plek. Dit was voor Luuk zijn eerste estafette! De twee damesteams werden na een spannende race eerste en tweede. Het tweede damesteam stond eigenlijk als laatste ingeschreven, maar zwom maar liefst 6 seconden sneller dan de inschrijftijd!

Ook dit keer was de medailleoogst groot. Een greep uit de resultaten: Charlotte Landman behaalde maar liefst drie gouden medailles, Marc van de Geer liet zich een gouden en twee zilveren medailles omhangen en Anouk Neijenhuis won een mooie bronzen en gouden medaille. Bij de senioren was de spanning duidelijk aanwezig: de 400 m. wisselslag stond op het programma. De afgelopen tijd was deze afstand regelmatig langsgekomen in de trainingen, maar om het in de wedstrijd te doen is een ander verhaal. Iedereen kon het hoofd boven water houden en tikte na 400 m. moe maar voldaan aan. Zowel Cindy Franken-Hendriks als Sjors van Lith behaalden op deze afstand een zilveren medaille.

Tijdens deze wedstrijd werden er in totaal 20 individuele medailles bij elkaar gezwommen. Ook sneuvelden er diverse persoonlijke records en twee clubrecords. De grootste verbetering was voor Charlotte Landman, zij verbeterde haar PR op de 50 m. vrije slag met maar liefst 5,5 seconde! Ook zwom zij een clubrecord op de 50 m. schoolslag. Sjors van Lith zwom het clubrecord op de 400 m. wisselslag aan diggelen, hij zwom bijna 10 seconden sneller dan het oude clubrecord. Dankzij al deze mooie resultaten mocht EZ&PC voor de derde keer op rij met de wisselbeker naar huis! Maar… is drie keer scheepsrecht? Krijgt de wisselbeker na de vierde meerkamp een andere bestemming? Gelukkig weten we dit snel, want zondag 10 december wordt de vierde meerkamp gezwommen in Brummen. Kom de zwemmers aanmoedigen!