EZ&PC op derde plaats na eerste competitiewedstrijd

Op zondag 7 oktober werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. EZ&PC was vertegenwoordigd met 14 zwemmers. Het was voor Jente Kuiper, Fem Leenders, Jyron Ramnarain en Ela Yuce de eerste wedstrijd ooit. En wat deden ze het goed! Lees gauw verder…

De meisjes junioren 3 en later mochten van start in deze wedstrijd met een estafette 4 x 100 meter vrije slag. Laura Piras, Dide Kuiper, Tessa Vermeulen en Danee Sandifort bleken een topteam; zij behaalden samen de eerste plaats met meer dan een halve minuut voorsprong op de nummer twee! Ook de senioren dames hadden een estafette op het programma staan, namelijk de 4 x 50 meter wisselslag. Esmee van Dijk (rugslag), Annemarie Stellaard (schoolslag), Cindy Franken-Hendriks (vlinderslag) en Yvonne Saat (vrije slag) wisten ook de eerste plaats te veroveren! Knap gedaan dames!

Ook individueel werden er weer topprestaties geleverd. Er sneuvelden diverse persoonlijke records. Dide Kuiper zwom twee PR’s, namelijk op de 100 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag. Ook Luuk Leenders verbeterde twee keer zijn toptijd. Hij was sneller dan ooit op de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Danee Sandifort mocht de grootste verbetering van de dag op haar naam schrijven. Zij verbeterde haar PR op de 50 meter vlinderslag met maar liefst 113 %. Ook zwom Danee een PR op de 100 meter rugslag. Ook Tessa Vermeulen was twee keer sneller dan ooit. Bijzonder was dat Tessa dit deed in één afstand! Op de 100 meter rugslag behaalde ze een PR na 50 meter én na 100 meter. Super knap! Joost Vilier dacht: dat kan ik ook! Hij deed datzelfde kunstje op de 100 meter schoolslag. Daarnaast zwom Joost ook een PR op de 50 meter rugslag. Xander Willemsen zwom ook een persoonlijk record op de 50 meter rugslag. 

Ondanks dat dit geen medaillewedstrijd was, werd er natuurlijk wel gestreden om de top 3! Hieronder de behaalde ereplaatsen door EZ&PC:

Cindy Franken Hendriks: tweede plaats op de 100 meter wisselslag

Dide Kuiper: eerste plaats op de 100 meter wisselslag en tweede plaats op de 50 meter vrije slag

Fem Leenders: eerste plaats op de 25 meter schoolslag

Luuk Leenders: eerste plaats op de 100 meter vrije slag en tweede plaats op de 100 meter rugslag

Jyron Ramnarain: derde plaats op de 50 meter vrije slag

Danee Sandifort: eerste plaats op de 100 meter rugslag en eerste plaats op de 50 meter vlinderslag

Joost Vilier: eerste plaats op de 100 meter schoolslag en eerste plaats op de 50 meter rugslag

Xander Willemsen: tweede plaats op de 100 meter schoolslag en tweede plaats op de 50 meter rugslag

Ela Yuce: derde plaats op de 50 meter vrije slag

Estafette meisjes junioren 3 en later: eerste plaats op de 4 x 100 meter vrije slag

Estafette dames senioren: eerste plaats op de 4 x 50 meter wisselslag

Uiteindelijk behaalde de wedstrijdploeg van EZ&PC na deze wedstrijd een mooie derde plaats in de competitie. Ga zo door!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *