Cindy zwemt clubrecord op 100 meter vlinderslag

Op zaterdag 3 november werd door Aqua Novio in Nijmegen een medaillewedstrijd georganiseerd. Dit was de laatste wedstrijd om je als zwemmer te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen Korte Baan later dit jaar. EZ&PC had twee afgevaardigden, namelijk Joost Vilier en Cindy Franken-Hendriks. 

Joost Vilier kwam uit op twee sprintafstanden, namelijk de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Op beide afstanden zwom hij een persoonlijk record én behaalde hij het erepodium. Op de 50 meter vrije slag won hij goud en op de 50 meter vlinderslag won hij zilver. Cindy Franken-Hendriks zwom drie afstanden, te weten de 50 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vlinderslag. Op beide vlinderafstanden won zij een zilveren medaille. Belangrijker was voor Cindy dat ze zichzelf versloeg op de 100 meter vlinderslag! Ze verbeterde haar PR met meer dan een seconde en verbrak daarmee haar eigen clubrecord! Super gedaan Joost en Cindy!

Beide zwemmers zijn nu ook ingeschreven voor deelname aan de GK eind november. Cindy heeft twee limieten gezwommen en is daarmee zeker van deelname. Zij komt in ieder geval uit op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vlinderslag. Op de 50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag heeft zij een uitlooplimiet; dat betekent dat ze nog moet afwachten of ze mag starten op deze afstanden. Ook Joost moet geduld hebben, hij heeft drie uitlooplimieten: 50 meter vlinderslag, 50 meter vrije slag en de 100 meter vrije slag.